Locuintele trebuie asigurate obligatoriu !

Potrivit Mediafax, este obligatoriu – toti proprietarii de locuinte trebuie sa-si incheie polite de asigurare a locuintelor in termen de 6 luni.

 

Marius Bulugea, preşedintele – director general la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) a declarat : "Ar fi bine dacă am depăşi 10% (din numărul total al locuinţelor din România, n.r.) în următoarele şase luni. Asta înseamnă ca până în ianuarie să fie un milion de asiguraţi".

 

Nu este obligatorie asigurarea pentru cei care au deja o polita facultativa care sa fie valabila si dupa expirarea celor 6 luni, respectiv dupa 15 ianuarie.

 

Polita de asigurare va fi diferentiata in functie de tipul de locuinta , intre 10 si 20 euro, iar valoarea asigurarii unei locuinte se situeaza intre 10.000 si 20.000 de euro.Mai multe companii s-au inscris in cursa pentru asigurarile obligatorii pentru locuinte, acestea facand parte din acţionariatul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID).

 

Asigurarile obligatorii acoperă cutremurele, inundaţiile sau alunecările de teren. Cei care nu-si vor face asigurarile obligatorii, vor fi sancţionaţi de primării cu amenzi între 100 şi 500 lei.

 

Angela Toncescu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a declarat : "Sperăm că populaţia va înţelege că produsul lansat astăzi nu este o taxă, ci un instrument de protecţie financiară minimă în cazul unui dezastru"

Alte articole