Locuintele ANL pentru tineri destinate inchirierii, pot fi cumparate

Incepand cu 2010 chiriasii locuintelor aflate in proprietatea ANL pot deveni proprietari.

Valoare de vanzare a locuintelor in anul 2010 este de 407 euro/mp inclusiv tva, din care se poate scade amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia.

Pentru achizitionarea acestor locuinte, chiriasii trebuie sa depuna o cerere la primarie in care sa solicite cumpararea locuintei.

Dupa inregistrarea cererii, Primaria solicita chiriasului prezentarea unei documentii care sa cuprinda: actele de stare civila, adeverinta cu venitul mediu lunar realizat, declaratie pe propria raspundere a titularului si a sotiei (sotului) privitor la faptul ca nu detin in proprietate o locuinta, inclusiv casa de vacanta.

Ulterior vor parcurge urmatoarele etape:inchirierea antecontractului de vanzare-cumpărare cu Primaria, înaintarea documentatiei catre instituţiile de credit pentru obtinerea finantarii necesare cumpararii apartamentului, semnarea contractului de vanzare  – cumparare cu Primaria.

Locuintele pentru tineri, pot fi achizitionate si prin Programul „Prima casa”, conform Hotararii nr. 119/17.02.2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului  nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casa”.

Daca aveti neclaritati privitoare la modalitatile de vanzare a locuintelor pentru tineri, va rugam  sa va adresati autoritatilor publice locale pe a caror raza administrativa va sunt construite respectivele locuinte sau Agentiei Nationale pentru Locuinte, la adresa de e-mail: relpub@anl.ro

Alte articole