Fii creativ! Amenajeaza-ti casa de unul singur!

Nu exista reguli reale pentru amenajarea casei tale, cu exceptia celor pe care ti le stabilesti chiar tu.Totusi,un plan este intotdeauna o idee buna iar aici va prezentam cateva orientari pentru a va putea apuca de treaba.

 

Ai incredere in tine. Cunosti mai multe lucruri despre ceea ce arata bine decat crezi… este casa ta , parerea ta conteaza!
Ok,si familia ta poate avea o parere dar in fond tu esti cel care decizi.

 

Alege cel mai important lucru dintr-o camera, si transforma-l in punctul tau de focalizare. De exemplu, un semineu intr-o camera reprezinta un punct clasic de focalizare, iar mobilierul si obiectele sunt asezate in jurul lui.Gaseste ceva spre care sa-ti directionezi privirea, chiar si vederea de la o fereastra.

 

Stabileste o tema pentru fiecare camera.Te ajuta foarte mult! Nu ai scrie o poveste fara ideea principala, nu-i asa? Chiar daca tema ta este doar o culoare care iti place, iti va da un punct de plecare si te va ghida.

 

 

Cand iti planuiesti design-ul,incepe sa lucrezi de la zona cea mai spatioasa din camera pana la locurile cele mai mici.De exemplu,peretii, ferestrele, podelele,mobilierul, accesoriile. Cu cat este mai mare suprafata amenajata, cu atat mai mare va fi impactul pe care il va avea.

 

Cateva cuvinte despre combinarea culorilor si a modelului.Cel mai usor mod de a alege combinatia de culori care se potriveste este sa alegeti dintr-o bucata de material care va aparea in aceea camera.De exemplu, sa presupunem ca materialul principal din aceea camera este floral.Ca sa-ti faci o idee , poti folosi o culoare compatibila cu peretii,si apoi cu accesoriile. Doar trebuie sa te asiguri ca fiecare culoare sau model pe care il folosesti,se regaseste in cel putin doua locuri din camera.Sau foloseste fotografiile din reviste, si imprumuta una din schemele tale de culori preferate.
Poti sa combini modelul, alege un model dominant, apoi foloseste mai multe tipuri diferite de modele mai putin dominante ( printuri mai mici, mai putina luminozitate, etc ), care sa cuprinda cel putin o culoare comuna. Ai grija, si foloseste doar atatea modele cate trebuie pentru a obtine look-ul dorit, o camera care arata prea incarcata nu este odihnitoare.

 

Distreaza-te! O mare parte din satisfactia amenajarii casei de catre tine insuti este faptul ca esti mandru de creativitatea ta! Cu totii suntem creativi, trebuie sa gasesti creativitatea din tine! Succes!

Alte articole