Fiecare familie stramutata dupa inundatii va primi 30.000 de lei

 Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, a declarat la finalul sedintei extraordinare de vineri ca, din sumele primite din sponsorizari, urmeaza să fie alocate familiilor ale caror locuinte au fost distruse sau avariate de inundatii suma de trei milioane de lei, potrivit AGERPRES.

 

Prin urmare, cele 150 de familii ale caror case au fost distruse vor primi cate 5.000 de lei, pe langa cei 5.000 de lei acordati imediat dupa inundatii pentru plata lucrarilor de reconstructie si materialele de construcţie, iar cele 1.187 familii ale caror case au fost avariate vor primi cate 2.500 de lei.

 

Gheorghe Flutur a mai precizat ca in comunele Zvoriştea şi Zamostea exista un numar de noua case care sunt in pericol de prabusire din cauza ca apa raului a rupt malurile si a explicat ca, in aceste cazuri, casele nu au fost nici inundate si nici avariate, dar risca sa se prabuseasca si familiile trebuie stramutate.

 El a spus ca pentru stramutare CJ Suceava va aloca fiecarei familii, dintre cele noua, cate 30.000 de lei, dupa ce autoritatile locale vor asigura terenul necesar noilor constructii.
Sursa: www.banisiafaceri.ro

Alte articole