Doar 7% dintre bucuresteni cred ca pot gasi locuinte de calitate la preturi rezonabile

Doar 7% dintre bucuresteni sunt de parere ca in Capitala pot fi gasite locuinte de buna calitate la preturi rezonabile, fata de 26% dintre locuitorii din Budapesta si 22% din Sofia, potrivit Biroului de statistica al Uniunii Europene, Eurostat, citat de Mediafax. In sondajul efectuat de Eurostat pentru editia din 2007 a anuarului statistic au fost incluse si raspunsuri ale locuitorilor din Piatra Neamt si Cluj-Napoca.

Astfel, 22% dintre respondenti sunt de parere ca in Piatra Neamt pot fi gasite locuinte de calitate la preturi rezonabile, in timp ce pentru Cluj-Napoca ponderea raspunsurilor favorabile a fost de 8%.

Locuitorii din Leipzig (Germania) au cea mai buna perceptie in ceea ce priveste oportunitatile de locuit, 78% dintre respondenti avand un raspuns favorabil.

in ceea ce priveste regiunile de dezvoltare ale Romaniei, Eurostat considera ca datele sunt "incurajatoare", avand in vedere ritmul ridicat de crestere a acestora in perioada 1995-2004.

"Cu o crestere de 11,6%, regiunea Bucuresti-Ilfov s-a situat pe locul cinci in topul celor mai bune cresteri. Chiar si regiunea de nord-est, cu cele mai mici venituri din UE, a crescut cu 5,2%. Problema cea mai importanta ramane, in toate statele membre, cu exceptia Poloniei, adancirea diferentelor dintre zona capitalelor si regiunile sarace ale acestor tari", se arata in anuar.

Alte articole