Cum a evoluat piata constructiilor industriale in primul trimestru a anului 2011

Conform unei analize realizata pe baza a 788 de investitii industriale monitorizate de IBC Focus, se observa o crestere a dinamicii acestui sector comparativ cu perioada similara a anului trecut. Investitiile industriale au crescut in primul trimestru al 2011 cu 18% fata de primul trimestru al anului 2010.

 

Cele mai putine proiecte in constructie sunt identificate in Bucuresti, in timp ce zona de Nord-Vest este fruntasa, contorizand 23% din totalul proiectelor industriale aflate in constructie si proiectare.

 

La polul opus se afla capitala tarii, in care investitiile industriale reprezinta doar 4% din totalul investitiilor industriale din primele 3 luni ale anului.
Aproape o treime din totalul proiectelor industriale au suprafete sub 1000 mp, in timp ce 17% din investitii au prevazute suprafete mai mari de 3000 mp.

 

In total, in primul trimestru al anului 2011 se construiau cca 400.000 mp de hale. Toate aceste proiecte plus alte 27000 de santiere cu date de contact de la beneficiar, proiectant, constructor sunt disponibile in cea mai mare baza de date cu santiere din Romania: www.raportuldeinvestitii.ro  

Alte articole