Conferinta Nationala de Arhitectura INGLASS, 12 Aprilie 2011

Conferinta Nationala de Arhitectura INGLASS, este un eveniment dedicat sticlei, vazuta prin prisma aplicatiilor in arhitectura, ca inovatie Si transparenta.

Conferinta va avea loc pe 12 aprilie 2011 la JW Marriott Grand Hotel BucureSti si este organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania si ABplus Events.

 

Ce s-a inventat odata cu sticla? Cat de transparenta a devenit arhitectura romaneasca in ultimii 20 de ani? Cum este sticla ca material de lucru Si care sunt limitele pe care le impune arhitectului? Suntei invitati sa raspundeti la aceste intrebari impreuna cu arhitecti, membrii Ordinului Arhitectilor din Romania Si reprezentanti ai companiilor din industria de profil.

"Arhitectura nu poate fi imaginata fara sticla. Ca tot ceea ce contribuie Si se contopeSte in arhitectura, sticla nu e scutita de esecuri, de nentelegere sau chiar abuzuri. Iata de ce o dezbatere despre sticla arhitecturii Si arhitectura sticlei e importanta uneori ca un mesaj esential, mesaj intr-o sticla", a declarat Arh. Serban TIGANAS, PreSedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, coorganizator al evenimentului.

 

Tematica conferintei va aborda subiecte precum: sticla arhitecturala, pereti Si fatade de sticla, ansambluri termoizolante, sisteme de control solar, structuri hibrid: sticla-otel Si sticla-beton, sustenabilitatea cladirilor de sticla, aspecte ale durabilitatii Si rezistentei sticlei etc.

Vor fi prezentate proiecte inovatoare Si se va discuta despre viitorul sticlei in arhitectura romaneasca. 

Alte articole