Cei mai multi romani apeleaza la un credit ipotecar pentru a-si cumpara prima locuinta

Aproape jumatate dintre cei care doresc finantare ipotecara intentioneaza sa utilizeze imprumutul pentru achizitionarea primei locuinte. Acesta este rezultatul obtinut in urma a doua sondaje de opinie, realizate de publicatia electronica BankingNews si societatea de credit ipotecar Domenia Credit. Studiile, la care au participat 992 de persoane (din care 711 vizitatori… ai site-ului www.bankingnews.ro si 281 clienti si parteneri Domenia Credit), au urmarit identificarea scopului accesarii unui credit ipotecar. Rezultatele arata ca 45% din respondentii sondajului BankingNews, respectiv 41% in cazul analizei Domenia Credit, intentioneaza sa utilizeze un astfel de imprumut pentru a-si cumpara sau construi prima locuinta.

Concluziile celor doua surse sunt asemanatoare si pentru celelalte optiuni ale sondajului. Astfel, in ceea ce priveste contractarea unui credit pentru a cumpara o locuinta mai mare, pentru BankingNews au raspuns pozitiv 22% dintre votanti, in timp ce pentru Domenia Credit procentul a fost de 29%.

11% dintre respondentii BankingNews au indicat ca vor sa imprumute bani pentru achizitionarea unei locuinte ce urmeaza sa fie  inchiriata. Ponderea inregistrata pentru aceasta categorie de sondajul Domenia Credit a fost de 7%.

Urmeaza indeaproape clientii care intentioneaza sa utilizeze creditul ipotecar pentru cumpararea/construirea unei case de vacanta: 10% pe site-ul www.bankingnews.ro si 11% pentru Domenia Credit.

Ultimele variante de utilizare a unui imprumut ipotecar pentru care au optat respondentii sondajelor au fost: teren pentru constructie (7% BankingNews, 5% Domenia Credit) si teren pentru investitie (5% BankingNews, 7% Domenia Credit).
 

Alte articole