Cat costa o locuinta in marile capitale din Europa ?

Daca credeati ca in vremuri de criza, preturile locuintelor din marile capitale europene au scazut, v-ati inselat. In topul listei ca fiind cele mai scumpe capitale din Europa sunt Londra si Paris, urmate din urma dar la preturi mai acceptabile de Roma, Berlin sau Madrid.

 

Astfel ca, pentru a-ti cumpara o locuinta in Londra ai nevoie la ora actuala de 1,1 milioane de lire sterline, respectiv 1.3 milioane de euro, informeaza site-ul www.ziare.com.

Daca va decideti pentru Paris, va trebui sa scoateti din buzunar peste 7.000 de euro pe metru patrat pentru un apartament.

In Berlin, pretul unei locuinte este mult mai accesibil, asftel incat aici veti gasi o casa noua la 2.100 euro pe metru patrat iar pentru o locuinta veche veti plati si mai putin, respectiv 1.000 de euro pe metru patrat.

Pretul mediu al unei locuinte din Roma este mai mare decat in Berlin dar mult mai mic decat in Londra si Paris, astfel ca aici veti plati 4.149 de euro metru patrat in cazul unei case noi sau renovate. Pentru o locuinta veche, veti plati 3.180 de euro pe metru patrat.
 

Alte articole