Casele eco Honka au fost lansate in Romania

Compania multinationala Honka, ce produce case prefabricate din lemn de calitate superioara folosind cea mai avansata tehnologie de prelucrare din lume, s-a lansat oficial si in Romania prin intermediul Finn Land Business, importatorul exclusiv al marcii in tara noastra.

Casele prefabricate din lemn sub brandul finlandez Honka au intrat oficial pe piata din Romania. Costul caselor Honka variaza intre 300 – 1200 euro/mp in functie de specificatiile si dorintele proprietarului. Clientul isi poate comanda casa dintr-un catalog, urmand ca aceasta sa fie livrata sub forma de kit complet, inclusiv ferestre si instalatii sanitare.

Capacitatea de productie a celor doua fabrici din Finlanda este de 2.500 case/an ceea ce reprezinta echivalentul a cinci case pe zi. Astfel, termenul de livrare de la lansarea comenzii si pana la livrarea casei este de sase saptamani. Instalarea locuintei se face in aproximativ trei saptamani.

Importatorul exclusiv al marcii in Romania ofera servicii complete de proiectare, pregatirea documentelor pentru avizare, servicii de logistica, consultanta tehnica de specialitate, precum si echipe de instalare.Pentru cei interesati, pana la sfarsitul lunii mai, in Romania vor fi puncte de informare in toate orasele mari din tara.

„Asteptarile pentru anul acesta de pe piata romaneasca sunt echilibrate in contextul economic actual. Obiectivul nostru este sa livram si sa montam 10 case pana la sfarsitul anului urmand ca, in 2013 si in urmatorii ani, sa avem o crestere care sa ne pozitioneze cu rezultate similare tarilor vecine: Bulgaria, Ungaria, Slovenia, unde Honka livreaza intre 50 – 80 de unitati pe an”, a declarat Cristy Baisan, managerul Finn Land Business S.R.L.

Honka detine solutii brevetate, fiind singurul producator din lume care produce grinzi lamelare din lemn, care nu se taseaza, si sunt echipate din fabrica cu garnituri de etansare. Acestea se comporta ca si materialele conventionale (BCA, caramida). Materialul lemnos pe care il foloseste Honka are 100 de ani vechime. El egalizeaza variatiile de temperatura facand casa calduroasa iarna si racoroasa vara. În plus, casele au un grad ridicat de rezistenta la activitati seismice datorita flexibilitatii lor.

Ambientul interior este sanatos datorita interactiunii lemnului masiv cu umiditatea din aer ce este mentinuta in interior la un nivel optim, Honka fiind singurul producator european care are CE marking din 2004.

Casele Honka sunt ecologice si pot fi montate pe puncte de sprijin (cuzineti) sau pe placa. Peretii sunt realizati din lemn masiv sau din rigips si materiale clasice puse pe cadru din lemn. Proprietarul primeste 2 ani de garantie pentru toate materialele si 4 ani pentru aspectele de ordin calitativ. Arhitectura caselor Honka poate fi atat traditionala cat si moderna cu influenta scandinava. Echipele de productie preiau fisierele si lucreaza dupa proiecte lucrate in Arhicad.

Prima casa Honka din Romania are deja un proprietar si a fost amplasata in Azuga. Cea de-a doua casa va fi ridicata in Neptun, pana la sfarsitul lunii mai. Aceasta va fi locuinta-model pentru cumparatorii interesati.

Grupul Honkarakenne este principalul furnizor de constructii din lemn autentic sub marca Honka. Gama de produse include case rezidentiale si de vacanta, precum si proiecte la scara larga precum hoteluri, restaurante si sate de vacanta. Aproape 80.000 de produse Honka au fost vandute in peste 50 de tari, inca din 1958. Productia acestora are loc in Finlanda. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 55 milioane euro, din care un procent de 56% a fost dat de exporturi.

Finn Land Business este importatorul exclusiv in Romania al marcii Honka, in parteneriat cu retailerul din Ungaria al brandului finlandez.
.

Alte articole