Case de locuit în zonele afectate de calamităţile naturale din anul 2010

In cursul saptamanii trecute a fost aprobat de catre guvern programul “Case de locuit în zonele afectate de calamităţile naturale din anul 2010”. Primul-ministru Emil Boc a declarat ca Ministerul Dezvoltarii este imputernicit sa achiziţioneze materialele de construcţie pentru casele distruse de inundatii.

 

Acest program este destinat reconstruirii caselor daramate in urma calamitatilor din acest an, dar si pentru repararea celor afectate. Pentru desfasurarea acestui program este nevoie ca echipe mixte sa faca evaluarea pagubelor aparute in urma inundatiilor si apoi Ministerul Dezvoltarii va calcula necesarul de materiale de constructie.

 

Ministrul Elena Udrea a declarat : “Suma totală pentru o locuinţă reconstruită, conform acestui proiect, e de aproximativ 39.000 de ron, înainte de procedurile de achiziţie, însă experienţa din anii trecuţi ne arată că în urma procedurilor de achiziţie, suma devine mult mai mică.”

 

Consiliile locale au obligatia sa imparta beneficiarilor materialele de constructie, iar reconstructia propriu-zisa a caselor urmeaza sa se faca din resurse proprii.

 

Potrivit proiectului tehnic aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, casele de locuit ce urmeaza sa fie construite in zonele inundate din anul 2010, vor avea 2 camere, o suprafata construita de 60,50 metri patrati si o suprafata utila de 47,50 mp.
 

Alte articole