BCR Banca pentru Locuinte: profit de 3 milioane de lei in 3 ani

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a implinit 3 ani de activitate la inceputul lunii iulie 2011. În aceasta perioada, a acumulat un portofoliu de peste 220.000 de clienti activi, iar activele totale au crescut la peste 610 milioane lei.

In ultimul an, BCR BpL a devenit liderul sectorul de banci de economisire-creditare din Romania si a atins si pragul de rentabilitate, obtinand pentru prima data profit la finalul anului 2010, cu doi ani inainte de termenul preconizat initial. La jumatatea anului 2011, profitul BCR BpL a depasit 3 milioane lei.

 

„BCR Banca pentru Locuinte a crescut in cei 3 ani de activitate mai repede decat ne asteptam, atat din punct de vedere al activelor, dar si al pozitiei pe piata. Avem un portofoliu de peste 220.000 de clienti activi, cu o suma contractata totala de cca. 7 miliarde lei, iar activele au depasit 610 milioane lei.

 

In contextul ultimelor studii realizate de BCR BpL, care au evidentiat interesul romanilor pentru economisire si imbunatatirea conditiilor locative, consideram ca intreaga piata din Romania are un potential foarte mare de dezvoltare pe termen mediu pentru produsele de economisire-creditare. De asemenea, in ultimii ani se observa din ce in ce mai bine re-orientarea romanilor catre economisire, revenind de la tendinta moderna de consum imediat la traditia oamenilor gospodari, chibzuiti, care strang „bani albi pentru zile negre”. Romanii au devenit consumatori mai atenti cu produsele si serviciile pe care le aleg, mai pragmatici si incep sa se orienteze pe termen mai lung.

 

Astfel, cresterea BCR BpL din ultimul an, orientarea spre economisire, dar si potentialul foarte mare al pietei din Romania, sunt argumente ce sustin increderea ca si urmatorii ani vor fi foarte buni pentru economisire, in general, si pentru sistemul sigur al economisirii-creditarii promovat de BCR Banca pentru Locuinte, in special”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

BCR Banca pentru Locuinte a inceput si activitatea de creditare, oferind o gama de trei tipuri de produse de creditare in lei, pentru a veni in sprijinul romanilor care au proiecte de imbunatatire a situatiei lor locative.

 

Creditele locative acordate de BCR BpL sunt foarte atractive, fiind in lei, cu dobanda mica si fixa pe intreaga durata a contractului de credit – 5% sau 6% pe an in functie de produsul ales de client.

In plus, celor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

 

Toate creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte au comision de acordare 0.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

 

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si nu in ultimul rand siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

 

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

 

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a GRUPULUI BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania – actionar majoritar cu 80% din actiuni – si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria – 20% din actiuni. 

Alte articole