Bani pentru case, bani pentru masina – cheltuieli permanente

Casele si masinile sunt doua tipuri de proprietate care se aseamana in multe privinte in ceea ce priveste cheltuielile. In ambele cazuri, este vorba despre o investitie semnificativa majora, eventual realizata printr-un credit platit pe parcursul mai multor ani. Casa are o valoare mai mare, deci si efortul financiar va fi pe masura. Totusi, partea buna este ca o proprietate imobiliara isi pastreaza (relativ) valoarea, in timp ce o masina isi pierde puternic din valoare pe parcursul anilor, chiar daca este mentinuta in stare buna, fara incidente majore.

In ambele cazuri, ai nevoie de asigurari – unele sunt la modul obligatoriu (RCA pentru masina si polita PAD pentru locuinta), altele sunt optionale, dar extrem de recomandate (Casco pentru automobil, asigurare facultativa pentru casa / apartament). Inca o asemanare: ambele au costuri regulate de intretinere (diverse utilitati – curent electric vs. benzina, apa curenta vs. ulei de motor), dar si costuri „surpriza” – diverse defectiuni (o chiuveta stricata vs. o defectiune la motor sau la sistemul de climatizare).

Daca apar probleme, este bine sa apelezi la specialisti. Cheltuieli vei avea atat pentru casa, cat si pentru masina, dar alta optiune nu este. Daca ai probleme de natura electrica la masina, poti apela la un service specializat, asa cum este cel din Bucuresti prezentat pe www.reparatii-alternatoare.com. Aici se pot realiza reparatii de alternatoare la pret foarte bun.

Reparatii alternatoare inseamna evident bani economisiti fata de varianta cumpararii de alternatoare noi. Totusi, totul trebuie facut doar alaturi de o firma de specialitate. La fel se intampla si in privinta locuintei – daca vrei sa faci o lucrare importanta acasa, mai mult economisesti daca alegi din prima o solutie corecta, fara a improviza si a-ti mari in cele din urma cheltuielile, inevitabil.

Alte articole