Banca Transilvania: Credite Prima Casa 4

Banca Transilvania a intrat in Programul Prima Casa 4, avand la dispozitie un plafon de 25 milioane euro pentru creditele de acest tip pe care le va acorda clientilor sai. Banca va finanta in cadrul acestui program achizitionarea de locuinte finalizate sau in constructie, precum si imobile care urmeaza sa fie construite.

BT a fost parte, de asemenea, in primele 3 etape ale programului Prima Casa, in cadrul carora a acordat peste 1.350 credite, totalizand aproximativ 53 de milioane de euro. Pana acum, au fost solicitate mai ales creditele pe termen lung, pe perioade cuprinse intre 20 si 30 de ani. Valoarea medie a unui imprumut de la Banca Transilvania – prin programele Prima Casa 1, 2 si 3 – a fost de aproximativ 40.000 euro.

 

Conditiile de acordare a imprumuturilor Prima Casa 4 prin Banca Transilvania sunt similare celor din cadrul programelor precedente. Finantarile sunt acordate atat in lei, la dobanda de 5,49% pe an (ROBOR 3M), la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o dobanda de 5,54% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Pentru Banca Transilvania, aderarea la programul Prima Casa 4 inseamna continuarea implicarii sale in cresterea ritmului creditarii in Romania si, in acelasi timp, un sprijin pentru cat mai multi dintre clientii sai, pentru a-si cumpara sau construi prima lor casa, spun oficialii bancii. 

Alte articole