Auchan si K&S: Acord pentru construirea unui mall in Craiova

Auchan si K&S Developments au incheiat un acord ce prevede achizitia unei suprafete de 12 hectare din terenul detinut de Electroputere S.A Craiova si constructia centrului comercial ce se va deschide in semestrul II din 2011, potrivit unui comunicat de presa.

Proiectul Electroputere Parc, cu o investitie de aproximativ 90 milioane de euro, este unic prin amplasarea sa la intrarea in orasul Craiova, prin istorie si arhitectura, prin demersul de remodelare a unei foste uzine intr-un centrul comercial modern, prin dimensiunile sale, avand o suprafata construita de 6,3 hectare si prin prezenta unor companii renumite precum Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi, Norauto si altele.

Patrick Espasa, director general Auchan Romania a spus: „Electroputere Parc isi propune sa devina centrul comercial de referinta pentru orasul Craiova si pentru regiunea de sud a Romaniei. Proiectul se inscrie perfect in viziunea de dezvoltare Auchan, aceea de a fi prezent in marile centre comerciale din toate orasele importante din tara. Prin prezenta, in premiera in Romania in aceeasi locatie, a tuturor brandurilor partenere Auchan – Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi, Norauto – craiovenii vor beneficia de diversitate, modernitate si cele mai mici preturi in toate domeniile de retail”.

K&S Developments, in cooperare cu autoritatile locale din Craiova, va transforma fosta locatie industriala intr-o destinatie moderna de shopping si va crea peste 1500 de locuri de munca.

Suprafata totala construita este de 6.3 hectare iar centrul comercial ofera 2.000 de locuri de parcare. Cu o suprafata de vanzare efectiva de 11.000 de mp, Auchan Craiova se inscrie in categoria celor mai mari hipermarketuri din Romania, oferind clientilor sai confort la cumparaturi prin aleile spatioase si numarul foarte mare de case de marcat. Gama de produse este de 50.000, dintre care 60 % alimentare şi 40% nealimentare, acoperind toate nevoile de consum. 

Alte articole