Astazi este ultima zi pentru asigurarea obligatorie a locuintei fara a risca o amenda

De maine proprietarii care nu si-au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei, risca amenzi intre 100 si 500 de lei.

Amenzile sunt prevazute in lege dar se pare ca in practica primarii au spus ca nu vor aplica sanctiunile pentru a nu se pune rau cu alegatorii.

 

Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor, cel care reprezinta 80% din localitatile rurale din Romania, a precizat: "Nici nu se pune problema de a se aplica amenzi pentru ca niciun primar nu vrea sa-si puna in cap electoratul. Crede-ti dumneavoastra ca in 2012, an elecoral va fi vreun primar care sa-si amendeze votantii? Eu nu cred", potrivit publicatiei Capital.

 

Polita de asigurare acopera trei riscuri: de cutremur, de inundatii si de alunecari de teren
– Prima anuala este de 20 de euro pentru cladirile de tip A si 10 euro pentru cele de tip B
– Valoarea asigurata este de 20.000 de euro pentru cladirile de tip A(cu structura din beton, caramida sau lemn) si 10.000 de euro pentru cele de tip B(structura din chirpici)
– Sunt obligati sa o incheie toate persoanele care pana la data de 5 august nu detin o polita(facultativa sau obligatorie) care sa acopere cele trei riscuri expuse mai sus
– Singurele cladiri neasigurabile prin lege sunt cele cu risc seismic ridicat sau cele construite fara autorizatie
– Doar 13 companii pot vinde polita PAD in conditii de legalitate: Astra Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carapatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins, Generali, Grawe, Groupama, Platinum, Uniqua. 

Alte articole