Angajatii Millennium Bank s-au implicat in construirea unei case Habitat

Proiectului "Construim sperante impreuna" i s-a alaturat Millennium Bank pentru a construi o casa pentru opt tineri cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Un grup de 23 de voluntari angajati ai Millennium Bank au lucrat pe santierul Habitat for Humanity din Clinceni, judetul Ilfov.

 

Echipa a lucrat sambata, 18 septembrie 2010, la izolarea interioara si exterioara a locuintei pentru cei opt tineri cu dizabilitati. Voluntarii au fost supravegheati in permanenta de constructori cu experienta ai Habitat si au fost ajutati la muncile usoare de cativa dintre tinerii beneficiari ai locuintei, care locuiesc momentan in casele de tip familial ale Fundatiei Motivation Romania.

 

Locuinta protejata din Clinceni este o casa speciala, destinata persoanelor cu dizabilitati locomotorii sau intelectuale, ce le asigura acestora conditii de existenta si autonomie sociala.

 

Proiectul "Construim sperante impreuna" este derulat de Asociatia Habitat for Humanity si Fundatia Motivation Romania, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.

 

Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru si impreuna cu familiile nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc. Materialele provin din donatii si sponsorizari, iar constructia este realizata de catre voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Pana acum, peste 1.600 de familii din Romania si 350.000 de familii din 100 de tari beneficiaza de case construite prin programul Habitat.

 

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania. Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics. Din 2006, Motivation ofera servicii de facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati din intreaga tara.

 

 

Alte articole