Amenajarea curtii interioare

Ai o curte interioara si nu stii ce sa faci cu ea? Stai linistit, avem aici cateva idei pentru tine.

 

Curtea interioara este cu adevarat o extensie a casei si trebuie tratata ca atare. Chiar daca e folosita ca un loc pentru relaxare, cina , joc sau distractie, poti s-o transformi intr-un loc frumos.

 

Plante, Flori si Containere

Plantele si florile reprezinta o parte importanta si adauga culoare, umbra si un miros frumos in curte. In afara de florile favorite,incearca sa decorezi curtea cu plante si ierburi frumos mirositoare.
 

– Este important sa iei in considerare containerele la fel ca si plantele. Pentru un look natural , alege lutul sau piatra.
– Redu dezordinea vizuala alegand containere care se combina cu ambiantul
– Foloseste diferite combinatii de marimi de containere si plante pentru a crea interes vizual

 

Mobilierul de exterior si asezarea scaunelor

Infrumuseteaza curtea cu scaune de exterior.Chiar daca sunt folosite pentru relaxare, distractie sau ambele, camerele in aer liber sunt un element esential in decorarea curtii tale.

 

– Aseaza scaune functionale in curte din mobilier confortabil in care oamenii vor dori sa-si petreaca timpul, si nu doar scaune ieftine din plastic.
– Foloseste aceleasi principii care ar fi folosite pentru interior. Creeaza spatii de conversatie si asigura-te ca sunt mese unde oamenii isi pot aseza bauturile.
– Alege un stil similar cu cel din camerele interioare. O casa cu mobilier clasic inauntru va arata cel mai bine cu un mobilier clasic de exterior.
– Aranjeaza mobilierul astfel incat sa captezi cele mai frumoase privelisti. Chiar si apusul poate fi un punct de focalizare.

 

 

Accesoriile si lumina din curte

Cand vine vorba de amenajare, totul are legatura cu detaliile, asa ca nu ignora accesoriile si lumina doar pentru ca este in exterior.

 

– Lumina este importanta in orice spatiu exterior mai ales daca va fi folosit seara. Astfel foloseste multe felinare si lumanari.
– Ia in considerare un decor care sa contina apa, deoarece va creea un sunet placut, natural si ajuta la eliminare zgomotului de fond.
– Foloseste oglinzi pentru a reflecta plantele si florile.
– Daca iti permite bugetul, amenajeaza un loc pentru gratar .

 

Scopul atunci cand decorezi curtea trebuie sa fie acela de a creea un spatiu care sa reflecte gusturile tale individuale si sa fie atractiv pentru activitatile favorite ale familiei tale.

Alte articole