Alpin Resort Hotel din Poiana Brasov: investitie de peste 15 milioane EUR

Alpin Resort Hotel, complexul hotelier din Poiana Brasov se relanseaza prin noile servicii si facilitati de 5 stele puse la dispozitia oaspetilor sai, care includ alaturi de noul Spa, Alpin Vitarium, restaurantul cu specific mediteranean, dar si apartamentele rezidentiale si gradina de 500 mp. Remodernizarea complexului si aducerea la nivelul de 5 stele precum si transformarea acestuia intr-un veritabil resort hotelier a fost posibila prin investitia de peste 15 milioane de euro.

In comparatie cu anii anteriori cifra de afaceri a complexului Alpin Resort Hotel, companie cu capital 100% romanesc privat, a crescut cu 20%, un aport important in aceasta crestere datorandu-se Spa-ului, in care s-au investit 700.000 euro din totalul sumei destinate remodernizarii.

 

„Brandul Alpin a fost lansat inca din 1976 in Poiana Brasov, fiind considerat de pe atunci cel mai exlusivist hotel din Romania. Reamenajarea si modernizarea complexului Alpin a inceput inca din 2005, iar pana in prezent putem spune ca am finalizat proiectul de peste 15 milioane de euro, prin realizarea unei aripi rezidentiale cu 114 apartamente de lux de 5 stele, noului restaurant mediteranean de 5 stele A Propos, gradinii si bineinteles Alpin Vitarium Spa. Spatiul renovat este de peste 19.000 mp, din care 18.000 mp sunt destinati Aparthotelului de 5 stele, 800 mp Spa-ului Alpin Vitarium, iar 200 mp restaurantului A Propos”, a explicat Roxana Aron, Director General Alpin Resort Hotel.

Alpin Resort Hotel pune la dispozitia clientilor sai atat camere duble de 4 stele, cat si apartamente rezidentiale de 5 stele cu doua dormitoare, fiecare cu grup sanitar propriu, living si terasa comune.

 

Majoritatea investitiei s-a concetrat pe realizarea Aparthotelului de 5 stele in care s-au investit peste 14 milioane de euro. Alaturi de restaurantul Tosca de 4 stele, decorat in stil clasic, cu o capacitate pentru 200 persoane, care combina spatiile deschise cu separeuri discrete ce ofera intimitate si confort, in vara anului 2010, a fost deschis si restaurantul A Propos, care aduce gastronomia franceza si mediteraneana, prin preparatele gourmet si ambientul rafinat. Realizarea restaurantului A Propos a presupus o investitie de 200.000 euro.

Deoarece Poiana Brasov este o statiune cunoscuta pentru organizarea diverselor conferinte si seminarii corporate, Alpin Resort Hotel isi intampina clientii din companii cu 38 de sali special amenajate pentru acomodarea optima a unui numar cuprins intre 10 si 500 de persoane.

 

De asemenea, pentru a oferi oaspetilor sai o experienta completa, la Alpin Resort Hotel se pot practica numeroase activitati precum drumetii, echitatie, plimbari cu ATV, barbecue si spatii de joaca pentru copii, iar finalul zilei poate fi petrecut fie prin degustarea unei bauturi fine in bar-clubul hotelului sau prin participarea la spectacolul culinar de la unul dintre cele doua restaurante.

Investitia in Spa a fost gandita in armonie cu Aparthotelul de 5 stele tocmai pentru a accentua calitatea produsului hotelier. Piscina semiolimpica era deja un atu pentru hotel, astfel incat realizarea Spa-ului Alpin Vitarium a venit anticipand o necesitate naturala a secolului si anume nevoie pentru relaxare a omului modern care intelege ca ingrijirea permanenta intretine starea de bine si eficienta intr-o lume a stresului.

 

„Cererea pentru Spa este in crestere, la fel cum este si piata Spa din Romania. Trebuie insa sa ne concetram pe Spa-ul autentic, pe orientarea catre gustul oaspetilor si performanta, care sunt elementele cheie ce ne asigura pozitia privilegiata a unui produs hotelier complex, competitiv international, cu un grad de ocupare mediu anual ce depaseste 70%”, a completat Roxana Aron.

Pentru a oferi servicii de calitate in dezvoltarea proiectului, Alpin Resort Hotel a colaborat cu diferiti furnizori din Germania pentru a achizitiona echipamente de ultima generatie. De asemenea, amenajarea hotelului s-a facut sub supravegherea arhitectului Catalin Ion, iar spa-ul sub indrumarea consultantului specialist in Spa, Lacramioara Moroianu. În plus la Alpin Vitarium Spa se utilizeaza proceduri, terapii faciale si corporale revolutionare, noi pentru Romania, cu produse bio, cum sunt: ritualurile senzoriale, hidrocolonoterapia, Intraceuticals – aparatul Madonei si Velasmooth – un aparat pentru remodelarea corporala. În primavara 2011 la toate aceste terapii exista o reducere de 15%, cu preturi variand intre 60 si 559 lei.

 

Alpin Resort Hotel, cel mai complex produs hotelier din Poiana Brasov, pune la dispozitia clientilor sai 114 apartamente executive de 5 stele, toate cu vedere asupra muntilor. Recent deschis Alpin Spa Vitarium ofera servicii de lux pentru sanatatea si reechilibrul vital dintre minte si corp. Complexul hotelier ofera de asemenea 2 restaurante de 4 si 5 stele, Tosca respectiv A propos, un bar club si diferite activitati de recreere precum drumetii, echitatie, plimpari cu ATV, barbaque, spatii de joaca pentru copii. Pe www.hotelalpin.ro pot fi accesate informatii complete. 

Alte articole