Rata la un credit ipotecar s-a scumpit cu 20%

Bancile au continuat scumpirea creditelor iar una dintre cele mai semnificative schimbari s-a produs in cazul creditelor ipotecare care au ajuns la o dobanda de la 5,6% la 7,4% pe an, potrivit datelor furnizate de BNR.

 

In aceste conditii o persoana cu un credit ipotecar de 50.000 de euro luat pe 30 de ani, va plati o rata lunara crescuta de la 280 la 330 de euro, respectiv mai mare cu 20%

 

Bancile anunta faptul ca modificarile impuse de Ordonanta 50 vor conduce si la alte scumpiri ale creditelor. Schimbari au aparut si in cazul creditelor de consum in lei care la ora actuala sunt mai scumpe decat inaintea inceperii crizei, dobanda anuala ajungand la 19,3% pe an.

 

Anca Bidian, directorul general al Kiwi Finance, care este cel mai mare broker de credite la nivel local a precizat: "Trebuie notat insa faptul ca bancile au inceput sa acorde din nou credite de consum, dupa ce anul trecut activitatea pe acest segment fusese aproape inghetata. Şi cererea din partea clientilor a inregistrat o revenire graduala in 2010". 

Alte articole