Programul Casa Verde demareaza astazi, 1 iunie 2011

Programul "Casa Verde" demareaza astazi iar propietarii de case isi vor putea monta centrale termice si panouri solare, beneficiind de bani de la stat. Cei care sunt proprietari de apartamente nu pot beneficia de acest program.

 

Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu a explicat: "Programul are un buget de 100 de milioane de lei. Daca nu va fi de-ajuns, vom suplimenta bugetul alocat. Se vor primi dosare tot anul. Am decis ca doar maximum doua case sa participe impreuna si sa nu finantam montarea aerului conditionat".

 

Persoanele care vor sa-si monteze pompe de caldura pentru incalzirea locuintei, vor primi de la stat un ajutor financiar de 8.000 de lei, potrivit Evenimentul Zilei. Cei care vor sa-si puna panouri solare pe casa, vor primi si ei o finantare de 6.000 de lei.

 

Iata care sunt conditiile pe care un proprietar de casa trebuie sa le indeplineasca pentru a putea intra in programul "Casa Verde":

 

– sa aiba domiciliul pe teritoriul Romaniei

– sa fie proprietar sau coproprietar al imobilului unde se implementeaza proiectul, iar casa nu face obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, a vreunei revendicari sau a unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica.

– nu trebuie sa aiba restante la bugetul de stat sau la bugetele locale si sa nu fi incalcat Legea privind protectia mediului. 

Alte articole