Prima Casa 3 – credite BCR, plafon de 64 milioane EUR

Banca Comerciala Romana (BCR) a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 64 milioane EUR pentru acordarea de credite in cadrul Programului guvernamental Prima Casa 3.

BCR este liderul Programului Prima Casa acordand in cadrul Programului Prima Casa 1 si 2, credite in valoare de peste 525 milioane EUR, adica mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci in cadrul programului.

 

BCR a inceput sa primeasca dosarele clientilor care doresc sa achizitioneze o locuinta prin Programul Prima asa 3.

Dobanda practicata de banca este de numai 4,76%/an pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR, au avut un comportament bun de plata la creditele contractate la BCR formata din EURIBOR3M + 3.75% si de 4,96%/an formata din EURIBOR3M + 3.95% pentru clientii care nu au o relatie cu Banca. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza.

 

Exemplu pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR sau care au avut un comportament bun la plata la creditul in derulare la BCR: vor plati pentru un credit de 30.000 EUR, acordat pe 30 ani, o rata lunara de 157 EUR (dobanda variabila de 4.76%, comision de analiza dosar 0%, comision de administrare credit: 0%, cost de evaluare apartament: 300 RON inclusiv TVA, comision de gestiune datorat catre FNGCIMM de 0.49% calculat anual la soldul creditului, cost total credit: 29.258 EUR, DAE = 5.38%, curs valutar utilizat 1 EUR = 4.25 RON).

 

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.  

Alte articole