E primavara si vreau sa-mi construiesc o casa! Dar ce solutii am?

Daca este vorba de modalitatea de construire, atunci avem urmatoarele posibilitati de executare a lucrarilor: regia proprie, o firma specializata de constructii sau developerii.
Dar daca este vorba de sursa de bani, va propun finantarea constructiei prin Domenia Credit, finantare ce ofera o multitudine de solutii viabile pentru toate tipurile de executare a lucrarilor.

Concret, suma maxima de care puteti dispune pentru construirea casei dumneavoastra este de 70% din valoarea finala a proiectului, mai exact din valoarea terenului si a constructiei finantate. Conditia de baza pentru obţinerea acestui credit este ca solicitantul să aibă terenul în proprietate. Exista insa solutii si pentru cei ce nu detin terenul, si anume: finantarea temporara a acestuia cu ajutorul unui credit punte oferit in baza unei garantii (un alt imobil in proprietate); sau finantarea partiala a terenurilor cu valoare foarte mare, in cazul in care solicitantii dispun la randul lor de o suma de bani astfel incat contributia lor sa reprezinte 30% din valoarea finala a proiectului.

Acest produs de creditare se acorda pe o perioada de pana la 30 de ani, cu posibilitatea solicitarii unei  perioade de gratie de maxim 2 ani, perioada in care se va plati lunar numai dobanda. Aceasta perioada de gratie ajuta solicitantii la incadrarea la o suma mai mare a imprumutului.

Dobanda reala pentru un astfel de imprumut este de aproximativ 9,5% si poate fi redusa cu 1,5% in doua etape, mai exact cu 0,75% după intabularea definitivă a constructiei în Cartea Funciară, si cu inca 0,75% după ce constructia atinge un grad de finisare de 90%, conform normelor interne.

Alte informatii privind produsul de construire Domenia: comisionul de acordare este de 3,5% din valoarea totala a creditului, care se retine din prima transa a imprumutului. Acest tip de imprumut se acorda in maxim 6 transe stabilite pe o perioada de un an. Garantia care se solicita este imobilul care face obiectul finantarii, mai exact teren si constructia viitoare. Dintre avantajele majore mentionam flexibilitatea in calculul veniturilor, precum si consilierea financiara, tehnica si juridica de care se bucura clientii pe tot parcursul procesului de creditare. Mai multe detalii privind acest produs complex le gasiti aici. Daca doriti o estimare a creditului maxim la care v-ati putea incadra, accesati aici. Pentru a va stabili o intalnire cu unul dintre consilierii nostri de clienti ca invitam sa completati formularul de precalificare.

Alte articole