DEDEMAN, dedicat reconstructiei de locuinte dupa inundatii

Compania DEDEMAN, retailer de materiale de constructii si pentru amenajari interioare de tip Do-It-Yourself, a raspuns cu promptitudine apelului umanitar adresat de catre Habitat for Humanity si Europa Fm in cadrul campaniei “Acum, mai mult ca oricand”, pentru sprijinirea victimelor inundatiilor. Printr-o donatie de 51.000 de euro, Dedeman va ajuta la finisarea celor 30 de locuinte aflate in diverse stadii de constructie pe santierul Habitat din Dorohoi, Botosani.

 

Mihai Grigorean, manager de proiect raspuns la dezastre a declarat: “Este pentru prima oara cand parteneriem cu una dintre cele mai dinamice companii in domeniu si este laudabil gestul de a ajuta la derularea proiectului nostru de reconstructie dupa inundatii. Momentan, avem in Dorohoi 20 locuinte renovate, alte 30 in lucru si 30 de case noi in diferite etape de constructie, toate realizate cu ajutorul a peste 200 de voluntari din toata tara. Prin aceasta donatie generoasa, vom putea incepe lucrari de renovare si noi constructii si pentru alte familii care locuiesc in conditii nefavorabile inca din vara”.

 

”Compania Dedeman doreste sa contribuie an de an la diminuarea numarului problemelor de ordin social cu care se confrunta comunitatea. Astfel, am decis sa sustinem si initiativa fundatiei Habitat pentru Umanitate de sprijinire a sinistratilor din jud. Botosani prin realizarea lucrarilor de reconstructie si renovare a locuintelor afectate in urma inundatiilor din aceasta vara” a spus Marioara Dospinescu – Responsabil Comunicare Dedeman .

 

Habitat pentru Umanitate a inceput imediat dupa inundatii, alaturi de sponsori si parteneri dar si de voluntari din toata tara, lucrari de renovare si reconstructii pentru un total de 50 de case la Dorohoi, judetul Botosani. 30 de case vor fi reconstruite de la zero pe un amplasament diferit iar alte 20 case afectate partial vor fi reparate si renovate.

 

Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru si impreuna cu familiile nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc. Materialele provin din donatii si sponsorizari, iar constructia este realizata de catre voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Pana acum, peste 1.600 de familii din Romania si 350.000 de familii din 100 de tari beneficiaza de case construite prin programul Habitat. 

Alte articole