Cand vrei o pauza, alege un city-break

Tot mai multe persoane active din mediul urban se confrunta cu o problema a vietii moderne: rutina, in cel mai neplacut mod. Viata profesionala ocupa mare parte din timp si sufoca adesea si viata personala. Mai departe, timpul liber poate fi ocupat cu diverse alte griji, de la diverse treburi in casa, la plati facturi, necesitatea de a ajunge tot cu treaba in diverse locuri etc.

Din cand in cand, ai nevoie de o pauza de la aceasta rutina. Si asta inseamna mai mult decat o seara la TV sau la restaurant in oras, mai mult decat o zi libera acasa. Ai nevoie de o iesire, iar cea mai potrivita solutie este sa alegi o calatorie. Atentie insa, o calatorie cat se poate de relaxanta, nu una obositoare, in care sa petreci mare parte din timp pe drum! Asadar, excluse mersul cu masina personala (condusul pe distante lungi este foarte obositor, daca esti sofer) si chiar cu microbuzul, autocarul ori trenul. Ai nevoie sa ajungi la destinatie super confortabil, in cel mai scurt timp, iar zborul cu avionul este solutia potrivita.

Asadar, un city-break este varianta ideala! Un city-break intr-un oras european precum Amsterdam, Viena, Praga, Madrid, Budapesta, Roma sau Paris. Agentiile de turism ofera in ultima vreme numeroase astfel de variante de calatorie. Ai nevoie doar de 2-4 zile cu tot cu drum, iar bugetul necesar este accepabil, usor accesibil.

In calatorie, te vei bucura de odihna activa, in cel mai placut mod. Daca vrei, poti explora orasul vizitat, poti incerca si viata de noapte. Daca preferi ceva mai multa relaxare, cauta o locatie cu acces la spa, mergi la un spectacol sau… ramai mult in camera, la TV, eventual urmarind chiar un meci de fotbal live si incercandu-si norocul la pariuri sportive, pe contul tau online pe care-l poti accesa acum de pe tableta, laptop sau smartphone. Insa daca tot ai calatorit, bucura-te de atmosfera locala, amesteca-te printre localnici, incearca sa vezi daca iti place conceptul de slow travel.

Daca ai vazut deja multe orase europene, cauta si alte destinatii in afara capitalelor. Spre exemplu, poti calatori in Austria in Salzburg, Kufstein sau Graz, in Franta in Lille sau Lyon, in Germania in Munchen, Stuttgart sau Koln. Important este ca vei avea o pauza, o experienta inedita care te va ajuta sa iti reincarci bateriile.

Alte articole