Bucataria perfecta

Bucataria este unul dintre locurile cele mai folosite din casa, astfel incat ar trebui decorat intr-un mod functional si atragator din punct de vedere vizual. Bucataria este sufletul casei tale, indiferent daca este mare si spatioasa sau mica si confortabila. Acolo te trezesti cu o ceasca de cafea dimineata, pregatesti masa pentru familia ta si creezi bunatati festive pentru ocazii speciale. Iata mai jos cateva idei despre decoratiunea bucatariei:

 

1. Unii oameni aleg o anumita tematica pentru culoarea bucatariei lor, cum ar fi fructele sau floarea soarelui. Puteti alege chiar si o singura culoare, ca si negru, alb, galben sau albastru.

 

2. Aplicati o culoare deschisa pentru ca bucataria sa para mai mare sau o culoare proaspata pentru a da o nota diferita. Cand decorati peretii, nu uitati de posibilitatile de depozitare de asemenea.

 

3. Asezati ustensilele de bucatarie pe un suport special la indemana. Instalati-va mici rafturi decorative si folositi-le pentru a tine condimente, cani de cafea, ceainic sau alte lucruri marunte pe care le folositi in mod regulat.

 

 

4. Folositi rafturi in dulapioare adanci asezate pe colt pentru a tine oale, farfurii si alte asemenea lucruri

 

5. Nu uitati de podele. Covorul nu este recomandat deoarece se murdareste repede, in bucatarie circulandu-se mult. Astfel cea mai buna alegere este gresia care se intretine usor sau parchetul.

 

6. Cand vine vorba de decorul ferestrelor, ne gandim la perdele. Totusi in bacatarie este nevoie de lumina, astfel incat niste perdele grele si inchise la culoare nu sunt potrivite. In schimb o perdea colorata care vine pana la jumatatea geamului si care permite luminii sa patrunda este perfecta.
 

7. Pentru pervazul geamului din bucatarie va sugeram sa aveti plante,cum ar fi lavanda, rozmarinul, care pe langa aroma placuta, vor adauga de asemenea si un aspect proaspat incaperii.

Alte articole